Obstakels in de fietsrouteplanner

Na een lange voorbereidingstijd zijn de hindernissen beschikbaar in de fietsrouteplanner. Je kon ze al een tijdje zichtbaar maken, maar nu kan je ze ook mee laten wegen bij het maken van een route. Vooralsnog moet dit gedaan worden met behulp van de geavanceerde instellingen.

Geavanceerde instellingen
Het nieuwe menu voor de geavanceerde instellingen met daarin de hindernissen

Door de schuifjes naar links te verplaatsen maak je hindernissen ‘minder aantrekkelijk’ voor de routeplanner. Let op, dit haalt blokkades dus niet volledig uit de routes. Als je erg moet omfietsen wordt je alsnog langs de hindernissen gestuurd. Het argument is dat je het op een lange tocht mogelijk niet zo erg vindt om even af te stappen om langs een hekje te gaan. In een velomobiel of met een kar moet je dus alsnog even kijken of de route geschikt is. Het schuifje zal je waarschijnlijk (vrijwel) helemaal links moeten zetten. Voor de andere eigenschappen is de planner wat gevoeliger.

Een algemene instructie over de fietsrouteplanner en hoe je de geavanceerde instellingen kunt gebruiken staat in de lezing die Maarten op Cycle Vision 2011lezing die Maarten op Cycle Vision 2011 gegeven heeft.