Wegonderhoud

Op de weg langs het Amsterdam–Rijn Kanaal, tussen Driemond en Loenersloot, aan de westkant van het kanaal, zitten een flink aantal verraderlijke gaten in het wegdek. Dit is niet het pad bij van Driemond; daar is het pad zo slecht, dat de gaten je echt niet meer kunnen verrassen. Al een tijd geleden zijn de ergste gaten en verzakkingen met gele verf gemarkeerd. Ik heb altijd gedacht dat dit een voorbode was van de hoogst noodzakelijke reparatie van het wegdek.

In het najaar van 2009 verschijnt echter op de ligfiets mailing lijst een bericht over dit fietspad. Een actieve ligfietser heeft kleine (reflecterende) markeringen bij de ergste gaten aangebracht, zodat je ze ook in het donker op tijd ziet aankomen.

Gaten en reflectie langs het Amsterdam–Rijn Kanaal
Bij de ergste gaten op het pad langs het Amsterdam–Rijn kanaal heeft een ligfietser reflectie-strookjes aangebracht. Foto: Marcel Beekmans

Met een beetje koplamp moeten deze strookjes prima te zien zijn.

Oh, en de gele verf? Een jaar geleden aangebracht door dezelfde fietser, als eerste markering, en als hint voor de wegbeheerder (Rijkswaterstaat). Goed asfalt is nog steeds welkom.

Update: Deze klacht is via het meldpunt “Mijn slechtste fietspad” van de Fietsersbond bij de wegbeheerder (Rijkswaterstaat) gemeld. Al snel kwam er een reactie dat de weg geïnspecteerd zal worden. Begin december komt de mededeling dat de weg op korte termijn hersteld zal worden. Helaas heeft de vorstperiode daadwerkelijk herstel tot nu toe niet mogelijk gemaakt, we houden de situatie in de gaten.

Update 2: Na de vorst maar eens geïnformeerd wanneer de reparatie nu op de rol staat. Rijkswaterstaat kan nog niet aangeven wanneer de weg wordt gerepareerd.

Update 3: Inmiddels is begin 2011 de weg hersteld. Hiervoor is eerst de dijk verstevigd. Dit zijn uitgebreide werkzaamheden geweest. Omdat de dijk onder de weg nu in orde is, zal de weg ook langer goed blijven. Dit is zeker positief te noemen. Jammer dat de communicatie hierover minder goed verlopen is. We hadden graag een feestje voor de betrokkenen georganiseerd.